Oriënterend gesprek:

In het oriënterend gesprek aan de telefoon vertellen wij kort over de inhoudt van de begeleiding en onze rol daarin als gewichtsconsulente. Zo proberen wij een goed beeld te krijgen van onze werkwijze. Als cliënt is het dan duidelijk wat je kunt verwachten en maakt het makkelijker om te beslissen of de begeleiding bij u past.


Intakegesprek:

Bij ons eerste bezoek  wordt er een dossier aangemaakt, waarin uw persoonsgegevens, uw gezondheidsgegevens en bijzonderheden worden opgenomen. Vervolgens meten wij uw gewicht, het vet- en vochtpercentage, door middel van de weegschaal. Aan de hand daarvan kan de BMI berekend worden en stellen wij samen een streefgewicht vast. Op basis van al deze gegevens kunnen wij, als gewichtsconsulente, een begeleidingsplan maken dat op uw persoonlijke situatie is afgestemd. Er wordt u vervolgens gevraagd om gedurende een 7 dagen een eetdagboek bij te houden. Het intakegesprek duurt ongeveer een uur.

 

Vervolgconsulten:

In het eerste vervolgconsult krijgt u een weekmenu mee. Dit is een basis weekmenu, wat past in u persoonlijke situatie. In de daarop volgende consulten leert u vervolgens hoe je in dit basismenu kunt variëren met gezonde keuzes. Tijdens een consult wordt ook uitleg gegeven over bijvoorbeeld de verschillende voedingsstoffen, tips voor verjaardagen,  het lezen van etiketten, de werking van de stofwisseling en spijsvertering en het belang van regelmatig bewegen. Naast het geven van informatie en uitleg, zullen wij u ook motiveren en stimuleren om uw doel te behalen. Uw eigen inzet is daarbij natuurlijk ook erg belangrijk! Een regelmatige afspraak bij de gewichtsconsulent wordt vaak als een goede "stok achter de deur" ervaren.

 

Weegmoment:

Wilt u na het begeleidingstraject graag een controlemoment houden, om terugval in oude gewoontes te voorkomen? Maak dan periodieke afspraken voor een weegmoment. Dit wordt vaak gedaan wanneer bijvoorbeeld alle informatie is besproken en er geen hulpvraag meer is of wanneer u zelfstandig overweg kunt met uw nieuwe eetgewoontes en uw streefgewicht is behaald of het binnen uw bereik ligt.

 

Voedingsadvies:

Als gewichtsconsulente bieden wij ook de mogelijkheid voor een éénmalig voedingsadvies. Bijvoorbeeld voor zwangere vrouwen, die onzeker zijn over wat en hoeveel ze nu wel en niet kunnen eten tijdens hun zwangerschap. Hoe zorg je er nu voor dat je genoeg en gezond eet voor jou en je baby?

Tijdens een éénmalig consult geven wij advies aan de hand van de richtlijnen van het voedingscentrum en de gezondheidsraad.